- شبه خانواده
- مرکز دخترانه کرمان
- مرکز دخترانه بم
- مرکز دخترانه عنبرآباد
- مرکز دخترانه سیرجان
- مرکز دخترانه رفسنجان
- مرکز دخترانه شهداد
- مرکز دخترانه زرند
- مرکز دخترانه بوشهر
- مرکز دخترانه زاهدان
- مرکز پسرانه سیدالشهدا(ع)کرمان
- مرکز پسرانه امام سجاد(ع) گلباف
- مرکز پسرانه امام رضا(ع) اندوهجرد
- مرکز پسرانه امام حسن مجتبی(ع)قزوین
- مرکز پسرانه نرماشیر
- مرکز پسرانه امیرالمومنین(ع) زاهدان
- حمایت از خانواده
- معلولین
ایران جزو جوامع در حال گذار بوده و در سالهای اخیر دچار تحولات بنیادینی در سبک زندگی مردم شده است. از این رو آسیبهای اجتماعی نیز رشد محسوسی داشته و طبق آمارهای ارایه شده از طرف مراجع رسمی کشور، آوار این آسیب ها روز به روز بر سر اجتماع افزوده می شود.
آفرینش برتر- «آسیب های اجتماعی؛ تهدیدی برای سلامت جامعه، آسیب پذیر بودن محیط زیست در برابر فعالیت های انسانی و خط بی پایان جدال در صدا و سیما» از جمله مهمترین موضوعات اجتماعی و فرهنگی محسوب می شود که در مطبوعات برجسته شده است.
**آسیب های اجتماعی؛ تهدیدی برای سلامت جامعه
آسیب های اجتماعی جزو مسایل پیچیده ای است که شناسایی آن ها به آسانی میسر نیست. در دهه اخیر در ایران آسیب های اجتماعی به یکی از مهم ترین دغدغهها تبدیل شده که البته با به وجود آمدن آسیبهای نوپدید، نگرانی ها افزایش یافته و خانواده های ایرانی را دچار تزلزل کرده است. آسیب هایی که زیان های مختلفی را بر سلامت جامعه تحمیل می کنند که در برخی موارد این زیان ها غیر قابل جبران هستند.
روزنامه «قانون» در گزارشی با عنوان «فقر؛ آسیبی که بنیان خانواده را نشانه گرفته است» نوشت: طبق آمار فقر یکی از چهار رکن اساسی بروز طلاق است و زوجین جدایی را یکی از راهکارهای منطقی مقابله با این پدیده می دانند.چه بسا زنانی که از فرط فشار مالی پس از طلاق تن به روسپیگری داده و از این طریق امرارمعاش می کنند که این خود بار دیگر به پدیدههای دیگری همچون بارداری ناخواسته و سقط جنین و نیز بیماریهای مقاربتی مانند ایدز می انجامد.پدیدههایی که هر یک باعث اختلال در سیستم جامعه شده و نابسامانیهای قبلی را تشدید می کنند. فقر همچنین از عوامل اصلی بسیاری از اختلالات روانی و نیز خشونت است.فردی که توانایی تطبیق با شرایط پیرامون خود را ندارد به ناچار علاوه بر تحمل فشارهای روانی به خشونت متوسل میشود.
در ادامه آمده است: فقر در جامعه باعث پایین آمدن آستانه تحمل افراد شده و در تبعیض اجتماعی اثر می گذارد.شکاف طبقاتی یکی از مسائلی است که ارتباط مستقیم با فقر دارد و هر چه فاصله بین طبقات در جامعه بیشتر شود،آسیب های جدیدی زاده خواهند شد که هر یک تبعات خاص خود را دارند.پس با سنجش شکاف طبقاتی می توان به رابطه فقر و خودکشی نیز پیبرد.
روزنامه «خراسان» در یادداشتی با عنوان «4 اصل اساسی رفتار با همسر معتاد» به قلم رضا یعقوبی روان شناس سلامتآورده است: افرادی که به مصرف مواد وابسته هستند، زندگی مشترک بسیار شکننده و آسیب پذیری دارند. بخش قابل توجهی از دلایل وقوع طلاق به مصرف مواد یکی از دو طرف یعنی زن و مرد بر می گردد و این بلای خانمان سوز مهم ترین نهاد و پایگاه اجتماعی را متزلزل و آسیب پذیر کرده است. پس مهم است که بتوان گام هایی برای کمک به زوجین در حل این مشکل برداشت. برخی نکاتی که در این زمینه حائز اهمیت است، در ادامه مطرح می شود.1- به او نگویید بیمار: اعتیاد یک بیماری و فرد مصرف کننده بیمار است. فرد مصرف کننده ای که قبول ندارد بیمار است یا از شنیدن این حرف ناراحت می شود، بینش ضعیفی درباره مشکل خود دارد. 2- خانه نباید محل مصرف مواد باشد: فرد معتاد نباید برای مصرف مواد، در محیط خانه احساس امنیت کند. 3- صریح و شفاف به او اعتراض کنید: ترس تان را کنار بگذارید. اغلب تداوم رفتار یک فرد مصرف کننده به خاطر احساس اطمینانی است که در فضای خانه دارد.
در ادامه می خوانیم: 4- برایش محدودیت ایجاد کنید: خلاصه این که برای تغییر رفتار فرد مصرف کننده هم جامعه و هم خانواده باید علاوه بر حمایت های عاطفی، محدودیت هایی نیز برایش در نظر بگیرند تا بتواند بر این مسئله غلبه کند. این محدودیت ها صرفا برای کمک به فرد مصرف کننده و رهایی او از بیماری اعتیاد است.
روزنامه «جوان» در یادداشتی با عنوان «بازی طلاق برنده ندارد» به قلم داریوش یوسف وند روانشناس بالینی و استاد دانشگاه نوشت: متاسفانه بسیاری از وکلا به پرونده های طلاق به دید پرونده هایی پردرآمد است، نگاه می کنند و اقتضای مالی منجر به تلاشی وافر از طرف وکلا برای اخذ این پرونده ها می شود به طوری که در تمامی تبلیغات وکلا یک پای ثابت این تبلیغات پرونده های طلاق است. در واقع برنده بازی طلاق وکلا هستند که در هر صورت به پول خود می رسند.
در ادامه این یادداشت آمده است: پرونده های خانواده را ابزاری برای کسب درآمد نگریستن به خودی خود خطرناک است و می تواند به شدت آسیب زننده باشد، به خصوص جایی که دعاوی خانواده منشا کش و قوس هایی برای حضانت فرزند شود و این مسئله منجر به آسیب های دوچندانی برای فرزندان طلاق، زن و مرد مطلقه خواهد شد.
**آسیب پذیر بودن محیط زیست در برابر فعالیت های انسانی
محیط زیست به عنوان یکی از مهمترین ارکان توسعه پایدار محسوب می شود و رشد دیگر بخش ها در گرو پایداری و کارکرد صحیح آن معنا و مفهوم پیدا می کند. بروز خشکسالیهای پیوسته و طولانی به همراه تغییرهای اقلیمی به همراه بعضی از فعالیت های انسانی باعث تشدید این مخاطره های زیست محیطی شده و ایران را بیش از پیش در برابر این بحران ها آسیبپذیر کرده است.
روزنامه «ایران» در گزارشی با عنوان «آلودگی هوای تهران برنامه ملی می خواهد» آورده است: این روزها آلودگی هوای تهران برای شهروندان سخت شده است بهطوری که نمودار تابلوهای سنجش شاخص آلودگی هوای پایتخت را درشرایط ناسالم برای گروههای حساس نشان میدهد البته گاهی اوقات نیز این نمودار شاخص آلودگی هوا را تا مرز هشدار برده و تهران را به تعطیلی میکشاند، تعطیلی که تنها نقش مسکن برای آلودگی هوای تهران دارد وشهر را رها نمیکند. برخی از نمایندگان محیط زیست همچون فریده اولاد قباد، عضو فراکسیون محیط زیست و توسعه پایدار مجلس معتقد است که رفع این معضل چه در بحث سوخت خودروها و چه در نوسازی ناوگان حمل ونقل عمومی شهر نیاز به یک برنامه ملی دارد.
در ادامه می خوانیم: اولاد قباد در خصوص آلودگی هوای تهران دراین باره میگوید: معضل آلودگی هوای تهران نیاز به یک کار کارشناسی دقیق دارد حتی شورای عالی وزارت آموزش و پرورش سال گذشته درخصوص وارونگی هوای تهران که آذر ماه هر سال اتفاق میافتد طرحی را به مجلس ارائه داد که بهدلیل مصادف شدن با امتحانات دانشآموزان وغیره مصوب نشد.
روزنامه «ابتکار» در گزارشی با عنوان «خاک نمک خوار مازندران!» به نقل از محمدعلی بهمنیار عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری می نویسد: خاک مازندران متاثر از کمآبی در مسیر شوری قرار دارد. میتوان خاک شور را با استفاده از اصلاحکنندهها و زهکش مناسب، طی سالهای طولانی مورد استفاده قرار داد به نحوی که مقدار شوری خاک بیشتر نشود. این شوری میتواند به جهت استفاده متوالی و غیر اصولی از زمینهای کشاورزی حتی تا دو یا سه برابر افزایش یافته و در طولانی مدت خاک غیر قابل کشت شود. در چنین شرایطی گیاهی که قبلا کشت شده دیگر کارایی نداشته و اگر هم مجدد کشت شود راندمان آن به شدت کاهش خواهد یافت. حتی اگر آبیاری در زمینهای شور انجام شود به دلیل افزایش پتانسیل اسمزی، قابلیت جذب آب و مواد غذایی توسط گیاه کاهش پیدا کرده و گیاه دچار تنشهایی در زمان رشد خواهد شد.
در ادامه آمده است: تغییرات اقلیم در مازندران به سمتی حرکت میکند که در این استان با کاهش و تغییر پراکندگی بارشها نسبت به فصول مواجهیم. ضمن اینکه شدت بارشها نیز افزایش پیدا کرده است. افزایش برداشت آب از منابع زیرزمینی و نیز نزدیکی به دریای خزر سبب شده تا آب شور دریا وارد منابع زیرزمینی شده و هر ساله با تداوم خشکسالیها، شوری به منابع بالادستی نیز راه پیدا کند.
روزنامه «آرمان» در گزارشی با عنوان «چگونه نفس کشور تنگ می شود» علی ابراهیمی عضو فراکسیون محیط زیست مجلس نوشت: در یک یا دو دهه اخیر موضوع آلودگی هوا در کشور ما به یک موضوع جدی و خطرناک تبدیل شده و امروزه شاهد آن هستیم که اکثر شهرهای کشور با موضوع آلودگی هوا به نوعی دست و پنجه نرم میکند. آلودگی هوا در کشور ما به دو صورت دود و مواد شیمیایی موجود در هوا(در شهرهای سردسیر کشور) و به صورت ریزگرد و غبار(در مناطق جنوبی و غربی کشور) وجود دارد. تاثیر این آلودگیها بر سلامت و زندگیمردم به طور مستقیم تاثیر منفی گذاشته است و دلایل آن را باید در اتفاقات و بیتوجهیهای چند دهه گذشته جست و جو کرد.
در ادامه آمده است: ما امروزه در حالی بامشکل آلودگی هوا در پایتخت و کلانشهرها مواجه هستیم که این آلودگیها ثمره رعایت نشدن مسائل زیست محیطی، سکونت بیش از اندازه ظرفیت در شهرها، جانمایی نادرست صنایع آلاینده در کنار شهرها و خودروهای فرسوده و تولید داخل است. میزان آلایندگی در سطح شهرها را این عوامل به شکل چشمگیری افزایش میدهند و به نوعی زندگی را برای مردم سخت کردهاند.
**خط بی پایان جدال در صدا و سیما
ظهر جمعه در برنامه «من و شما» شبکه شما یک اتفاق کمسابقه افتاد؛ جدال لفظی مجری برنامه با سرسختترین منتقد سینما که مسعود فراستی باشد. نتیجه این شد که فراستی به نشانه قهر، برنامه را ترک کرد و باب اظهارنظرهای گوناگون را در رسانههای رسمی و شبکههای اجتماعی گشود. اتفاقی که قطعاً آخرین رویداد از این جنس نخواهد بود و این خط بی پایان همچنان ادامه خواهد داشت.
روزنامه «ابتکار» در گزارشی با عنوان «حاشیه می سازم، پس هستم!» می نویسد: این روزها تلویزیون حوصله همه را سر برده است؛ حتی مجریان سابق این تلویزیون نیز دیگر حوصله بگومگوهای سابق را ندارند. بازیگرهای درجه یک رسانه فراگیر نیز مدام با مجریان رنگارنگ دیگر درگیر هستند. معرکهای بر پا شده است که بیا و ببین! سوال اساسی که مطرح میشود این است که آیا تلویزیون حوصله همه را سر برده است؟ حتی مجریان خودش را؟! دیروز خبر رسید که پس از حواشی به وجود آمده در برنامه روز جمعه «من و شما» و ترک برنامه از سوی مسعود فراستی-منتقد سینمایی صریح و پرحاشیه- آرش ظلی پور مجری این برنامه، در یادداشتی از مسعود فراستی و مخاطبان برنامه «من و شما» عذرخواهی کرد. از طرفی، فریبرز عربنیا نیز به گزارش تلویزیون درباره خودش واکنش عصبی نشان داد.
در ادامه می خوانیم: البته شاید بحث حاشیهها و هیاهوهای تلویزیون را از منظر جامعهشناسی نگاه کنیم این اتفاقات ریز و درشت به جامعه عصبانی ما برمیگردد. جامعهای که تحت فشار است و هر روز از هر کنارش خبرهای عجیبی هم شنیده میشود. یک روز قیمت مسکن چند برابر میشود و روز دیگر میگویند قیمت ماشین سبقت گرفت! یک روز قیمت مرغ چند برابر میشود و روز دیگر باید پرتقال 5 هزار تومانی را از میوهفروشی سر کوچه با قیمت کیلو 25 هزار تومان بخرید. سلبریتیها و چهرههای معروف هم که درگیر پز زندگی پر زرقو برق خودشان هستند و ککشان هم نمیگزد که مردم با چه مشکلات عدیدهای دست و پنجه نرم میکنند.
روزنامه «صبح نو» در یادداشتی با عنوان «پنج نکته درباره جدال زنده در شبکه «شما»» به قلم حمید محمدی روزنامه نگار نوشت: کاری به این که عدهای معتقدند واکنشها و به عبارتی آتش پرحجم رسانهای علیه عملکرد آقای «آرش ظلیپور» مجری برنامه از طرف مسعود فراستی، رهبری شده و حتی او لحظهای پس از بیرون آمدن از استودیوی زنده، این هدایتگری را آغاز کرده، ندارم. این سازماندهی در مقایسه با اصل بحث، خُرد و بیاهمیت است. اول-ما میخواهیم مدلی از گفت وگوهای رایج در رسانههای خارجی را که به آن «هاردتاک» میگویند، در رسانههایمان راه بیندازیم. پیشتر اما «مناظرههای انتخاباتی» را هم با استفاده از چنین الگوهایی ساخته بودیم و دیدیم که چه پیامدهایی برای کشور داشت. دوم-ما اساساً کاری به ربط و رابطه مجری برنامه با یکی از دستاندرکاران فیلمهای نقد شده توسط فراستی نداریم و نمیخواهیم نسبت فامیلی او را مبنای تهاجم علیه این منتقد سینما قرار دهیم. سوم -«شما» از شبکههای کممخاطب و فرعی تلویزیون است؛ اما برنامه «من و شما» را خیلیها میبینند. با این حال، رخ دادن دعوای روزجمعه، نشان داد که میل دیده شدن و تمایز یافتن، خیلی در این برنامه و مجریاش آشکار است.
در ادامه می خوانیم: چهارم -یک وقت شما با خانوادهتان سفر میکنید. سرعت خودرویتان آنقدر بالاست که همسر و فرزندان تان به شما تذکر میدهند. گوش نمیکنید. پلیس، ایست میدهد و جریمهتان میکند. پنجم- بعد از سلبریتیها، حالا باید خطر مرجعیت مجریان تلویزیون را جدی گرفت. رسانهای مثل صداوسیما که در سالهای اخیر، هم به سمت استفاده از چهرههای شاخص سینما در اجرا رفته و هم به مجریان خودش به اندازه یک مصلح اجتماعی و صاحبنظر در تمام علوم و فنون میدان داده، باید دقیق و حساس باشد.
روزنامه «دنیای اقتصاد» در مطلبی با عنوان «یادداشت مسعود فراستی درباره اتفاقات برنامه «من و شما»» نوشت: مسعود فراستی منتقد سینما و تلویزیون در یادداشتی اعلام کرد که صدای هشدار و اعتراض جمعی بسیاری علیه ابتذال، اخلاقفروشی و ارزشفروشیِ فراگیر در سینما و تلویزیون، به گوش همه رسید.فراستی که جمعه نهم آذر به برنامه «من و شما» در شبکه شما رفته بود به دلیل برخورد مجری؛ این برنامه زنده تلویزیونی را ترک کرد و ویدئوی این برنامه خیلی سریع در شبکههای اجتماعی منتشر شد و واکنش وسیع مخاطبان را به همراه آورد. ه دنبال این واکنشها فراستی در یادداشتی نوشت: «نه آن مجری، و نه کل مجریان و تهیهکنندگان رنگارنگ تلویزیونی از این قماش، و برنامههای مبتذلشان، مساله من نیستند.»
در ادامه آمده است: همچنین درپی جنجالهای این مصاحبه عوامل و مجری برنامه «من و شما» توبیخ شدند و محمدمهدی قاسمی مدیر شبکه شما به دلیل «مکدر شدن ذهن بینندگان» از مخاطبان عذرخواهی کرد. نقد فراستی به فیلم «هزارپا» و مخاطبان آن جدل کلامی بین او و مجری برنامه ایجاد کرد. این جدال پس از آنکه فراستی گفت ظلیپور را نمیشناسد تشدید شد و بحث به برنامه هفت و نحوه حضور فراستی در آن برنامه کشیده شد و سرانجام باعث شد فراستی برنامه را ترک کند.