- شبه خانواده
- مرکز دخترانه کرمان
- مرکز دخترانه بم
- مرکز دخترانه عنبرآباد
- مرکز دخترانه سیرجان
- مرکز دخترانه رفسنجان
- مرکز دخترانه شهداد
- مرکز دخترانه زرند
- مرکز دخترانه بوشهر
- مرکز دخترانه زاهدان
- مرکز پسرانه سیدالشهدا(ع)کرمان
- مرکز پسرانه امام سجاد(ع) گلباف
- مرکز پسرانه امام رضا(ع) اندوهجرد
- مرکز پسرانه امام حسن مجتبی(ع)قزوین
- مرکز پسرانه نرماشیر
- مرکز پسرانه امیرالمومنین(ع) زاهدان
- حمایت از خانواده
- معلولین
خانوادههای دارای حداقل دو معلول بهدلیل داشتن مشکلات بیشتر و مناطق زلزله زده کرمانشاه در اولویت این سازمان برای تحویل مسکن قرار دارند، به گونهای که تا آخر ماه جاری ساخت خانههای مددجویان بهزیستی در مناطق زلزله زده تمام میشود.
آفرینش برترـ پس از گذشت هشت ماه و اندی حسین نحوینژاد، معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در گفتوگو با خبرنگار «ایران» میگوید: طرح واگذاری مسکن به خانوادههای دارای حداقل دو معلول حدود ۵ تا ۶ سال است که آغاز شده، در همین راستا برای کمک به این خانوادهها ۳۰ میلیون تومان کمک بلاعوض پرداخت میشود که ۱۵ میلیون تومان بنیاد مستضعفان، ۱۰ میلیون تومان سازمان بهزیستی و ۵ میلیون تومان را خیرین مسکن ساز پرداخت میکنند و تاکنون هم ۱۰۰ هزار مسکن واگذار شده و ۵۵ هزار مسکن نیز در دست ساخت است که این واحدها هم ۱۰ تا ۹۰ درصد پیشرفت داشتهاند. وی میافزاید: خانوادههای دارای حداقل دو معلول بهدلیل داشتن مشکلات بیشتر و مناطق زلزله زده کرمانشاه در اولویت این سازمان برای تحویل مسکن قرار دارند، به گونهای که تا آخر ماه جاری ساخت خانههای مددجویان بهزیستی در مناطق زلزله زده تمام میشود، اما خانوادههای دیگر بویژه تک معلولیها هنوز پشت نوبت هستند و امیدوارم با اجرای قانون حمایت از معلولان در سال آتی تحول بیشتری در این زمینه صورت گیرد و کار با سرعت بیشتری پیش برود. علی ربوبی، دبیر ستاد مسکن مددجویان سازمان بهزیستی کشور نیز در گفتوگو با خبرنگار «ایران» درباره این کمک بلاعوض میگوید: این کمک طی تفاهمنامه مشترک بین بهزیستی با بنیاد مستضعفان بر اساس ساز وکارهای پیشبینی شده برای ساخت مسکن فقط به خانوادههایی که حداقل دو عضو معلول دارند، پرداخت میشود.
دبیر ستاد مسکن مددجویان سازمان بهزیستی کشور میافزاید: در حوزه مسکن کمکهای مختلفی برای خانوادههای دارای حداقل دو عضو معلول داریم، در روستاها ۱۸ میلیون تومان (۱۰ میلیون تومان بنیاد مستضعفان، ۶ میلیون تومان بهزیستی و ۲ میلیون تومان بنیاد مسکن) و در شهرها بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون (۱۵ میلیون تومان بنیاد مستضعفان، ۱۰ میلیون تومان بهزیستی و ۵ میلیون تومان خیرین مسکن ساز) کمک بلاعوض پرداخت میشود. در روستاها خانوادههایی که زمین دارند مشمول این کمک میشوند، مشروط بر اینکه تحت نظارت بنیاد مسکن ساخت خانه انجام شود، علاوه بر این ۲۵ میلیون تومان هم تسهیلات قرضالحسنه با کارمزد ۵ درصد در ۶ بانک معرفی شده از سوی بانک مرکزی به این خانوادهها پرداخت میشود. ربوبی اذعان میدارد: در حوزه شهری برای کمک به این گروه از خانوارها چندین روش وجود دارد راه نخست این است که واحدهای دولتی ساخته شده یا در دست احداث که از سوی بنیاد مسکن و وزارت راه و شهرسازی معرفی میشوند که ما هم این واحدها را در استانهای موجود به خانوادهها معرفی میکنیم. این واحدها ۳۰ تا ۴۰ میلیون تسهیلات بانکی و حدود ۳۰ میلیون تومان کمک بلاعوض دارند، روش دوم پرداخت ۳۰ میلیون تومان کمک هزینه احداث مشروط به داشتن زمین است البته ساخت این واحدها حتماً باید زیر نظر مهندس ناظر مورد تأیید نظام مهندسی انجام شود، ۲۰ میلیون تومان هم طی ۴ مرحله بر اساس پیشرفت فیزیکی ساخت پرداخت میشود. روش سوم هم این است که وزارت راه و شهرسازی یک تعداد زمین در قالب همین تفاهمنامه به انجمن خیرین مسکن ساز واگذار کرده، جاهایی که بانک مرکزی یا بانکهای عامل تسهیلات بانکی پرداخت کرده باشند، انجمن خیرین ساخت خانهها را انجام میدهد، اما تعداد این واحدها فعلاً بهدلیل وجود مشکل در زمینه تسهیلات بانکی محدود است. وی ادامه میدهد: ۵۱۳۱ واحد در قالب خانوادههای دارای حداقل دو معلول تحویل داده شده، حدود ۶ هزار واحد هم در دست ساخت است و حدود ۳ هزار خانوار هم در وضع موجود پشت نوبت دریافت تسهیلات بانکی قرار دارند.
منبع: رکنا